MINI Guard Blog


Hírek, érdekességek az autók világából!

Ellophatják az autónkat az Apple AirTag segítségével!


total gurad apple airtag

Egy új eszköz, amit az autótolvajok leleményességének köszönhetően veszélyeztheti az autónk biztonságát.

Az Apple által gyártott Bluetooth-os nyomkövető, amit több szakportál is hatékonyabbnak tart, mint más hasonló elven működő bluetooth-os eszközöket. Ez a hatékonyabb működése teszi lehetővé, hogy valakit akarata ellenére megfigyeljenek vele, vagy egy kiszemelt autót kövessenek.

Az Apple AirTag ugyanolyan eleven működik, mint a többi nyomkövető, például a Samsung Galaxy Smart Tag vagy a Tile. Ezek az eszközök a Bluetooth-on keresztül kapcsolódnak a többi Bluetooth-os készülékhez, így bemérve az eszköz helyzetét. Míg a Tile-nél csak néhány száz eszköz segíti a beazonosítást, addig az Apple AirTag a közelében lévő összes IOS-es készülékkel képes kommunikálni. Ezért az alkalmazás sokkal pontosabban megtudja mondani az AirTag helyzetét, hogy hol található a nyomkövető.

Az Apple ezt a terméket azért találta ki, hogy az elveszett dolgainkat a legegyszerűbben tudjuk megtalálni.

Az autótolvajok az autó ellopására használják az AirTag-eket!

Az autótolvajok a parkolóban kiszemelik az ellopandó autót, majd egy olyan helyre elrejtik az Apple AirTag-et, ahol a tulajdonos nem veszi észre, nem találja meg. Miután elrejtették az eszközt megvárják, hogy az autó elinduljon. A mit sem sejtő tulajdonos az autóval haza veszi az irányt. A tolvajok követik az AirTag jeleit, kifigyelik hova parkol le az autó és a megfelelő pillanatra várva az autót ellopják néhány másodperc alatt.A leghatékonyabb védelem az autólopás ellen, ha MINI Guard vagy TOTAL Guard GPS védelmet szereltetünk az autóba. Ha az autótolvajok megpróbálják ellopni az autónkat, kinyítják és beszállnak, nem ismerik az azonosításra szolgáló PIN kódot.

A lopásgátló rendszer megszólaltatja az autó kürtjét és küld egy SMS riasztást is. Ha megszólt a riasztó, az elkövetők rögtön elmenekülnek, félve az azonnali lebukás veszélyétől.