MINI Guard lopásvédelem


Autólopás elleni védelem,
mellyel autója saját kulccsal lophatatlan!

Hogyan véd a MINI Guard lopásgátló és rablásgátló rendszer.

Így szereljük be a MINI Guard autólopás elleni védelmet a gépkocsiba

  • A MINI Guard autólopásgátló rendszer részeit a gépkocsi utasterében helyezzük el. Autótípustól függően a korányburkolat, középkonzol, rádió vagy a kesztyűtartó mögé építjük be. Ezeket a helyeket változtatjuk, hogy minél kevésbé lehessen kiszámítani a rablásgátló helyét a gépkocsiban és így is növeljük a védelmi rendszer beépítésével a biztonságot. Próbálunk minden autótípusban más helyre elhelyezni a készüléket.
  • Az így beépített MINI Guard védelmi rendszerhez csak és kizárólag csavaros kötések megbontásával lehet hozzáférni. Mechanikusan van a készülék elzárva az utastérben.
  • A motor blokkolás a gépjármű belső terében történik. Minidig olyan elektronikai pontokat szakítunk meg, amely bontással is nehezen elérhető. A védelmi eszköz kábelei fekete színűek, hogy ne lehessen a színek alapján beazonosítani a blokkolás és egyéb bekötéseket.
  • A beszerelési folyamatokból jól látható, hogy a gépjármű tolvaj autólopás esetén nem tudja a autóvédelmi rendszert csavaros kötések bontása nélkül kiiktatni. A bontásra és a készülék megkeresésére 20 másodperc áll rendelkezésére.
  • Az autólopás során az autótolvaj nem tudja hatástalanítani az MINI guard autóvédelmi rendszert, köszönhetően a rendszer biztonsági szintjeinek.

Védelmi rendszer szintek:


  • Ajtó kinyitását követően azonosítás kérés (telefon, kártya vagy PNI kód)
  • Azonosításra 30 másodperc áll rendelkezésre
  • Azonosítás elmaradását követően hang és fényjelzés (kürt és index)
  • Hang és fényjelzést követően motortiltás. A motortiltás feloldása csak a PIN kód beütésével lehetséges.
  • Automatikus élesedés, motorleállítás után újraindításakor kódkérés

A kiszállításos gépkocsilopás ellen a rablásgátlás funkció véd. Nagyon sok hírportálon olvasható, manapság egyre többször előforduló a megállításos autólopás. A gépkocsi vezetőjét megállásra kéri az elkövető, míg az egyikük a gépkocsi hátához hívja a tulajdonos, aki kiszáll járó motor mellett megnézni, hogy mi történt a autóval, a másik tolvaj beugrik és elhajt. Mikor az autótolvaj becsukja az ajtót, elindul a rablásgátlási folyamat, 20 másodperc elteltével elkezdődik a kódkérési folyamat. Az elkövető nem ismeri a PIN kódot, a kód elmaradását követően bekapcsol a hang és fényjelzés és leáll a gépkocsi motorja.

Egy másik ehhez hasonló eset, amikor a gépkocsi tulajdonosa be akar állni a kertbe vagy garázsba, de az autótolvajok a bejárat elé egy tárgyat tesznek vagy blokkolják a kupinyitó jelét. Az autó vezetője kiszáll, járó motor mellet, hogy kinyissa a kaput vagy elhúzza a tárgyat a bejárat elől. A tolvaj erre várva beugrik a gépkocsiba és elhajt. Itt is beindul a rablásgátlási folyamat. Így valósul meg az autóvédelem lopás ellen.

Saját kulccsal az autó lophatatlan!

Miért nehezíti meg az autótolvajok tevékenységét a MINI Guard gépjárművédelem?

Azért nehezíti meg az autótolvajok dolgát mert, ha a gépkocsi fel van szerelve gépjárművédelmi rendszerünkkel, a kódkérési hang elég ahhoz, hogy már az elején elbizonytalanítsa a tolvajokat az autó ellopásától. De ha ez nem elég, akkor következik a fény és hangjelzés keltő riasztó funkció, amit nem tudnak hatástalanítani.

Ha az elkövetők megszerzik a gépkocsi kulcsát, akkor se mennek semmire a kulccsal. Kinyitják gépkocsit és be is indítják, mivel az azonosító kódot nem ismerik a gépkocsi le fog állni. A KULCS mellet nincs semmilyen eszköz a védelem kikapcsolására. Sok versenytársunknak a piacon van egy eszköz a kulcs mellett a riasztó kikapcsolására.

Ha valaki a MINI Guard gépjárművédelemmel felszerelt autóban hagyja táskáját vagy egyéb értéktárgyát, akkor nem biztos, hogy nem törik fel a gépkocsit. A MINI Guard lopásgátló a gépkocsit védi alaphelyzetben és nem a benne hagyott értékeket.

Tisztában vagyunk a MINI Guard rablásgátló rendszer kiváló minnőségével, ezért a nálunk beszereltetett MINI Guard lopásgátló rendszerre az alábbi garanciális feltételeket vállaljuk

Jobb, mint a váltózár!

20 mp-et követően, ha nem történik meg az azonosítás, a MINI Guard rablásgtlóval felszerelt autó elkezd dudálni. A váltózárral felszerelt autó nem riaszt, dudál. Az autó tolvaj csendben tud dolgozni, hogy kiiktassa a váltózárat. Anyagilag mindenképpen jobban jár, ha a Mini Guard lopásgtlót választja.