MINI Guard Blog


Hírek, érdekességek az autók világából!

 

Őreg autóját kedvezménnyel cserélheti le!


A Volkswagen konszern márkáira az Audira, Volkswagenre, Skodára és a Porschéra vásárlásakor árkedvezmény vehető igénybe, de ennek a feltételrendszernek a kidolgozása folyamatban van.

Kedvezményekkel is szeretnének hozzájárulni a környezetvédelemhez, hogy gyorsan, érezhetően és hosszútávon csökkenjen a nitrogén-dioxid kibocsátás, ezáltal tisztább legyen fölünk levegője, mondta Matthias Müller a vállalat vezetője a dpa német hírügynökségnek.

A BMW most jelentette be, hogy ha valaki az év végéig lecseréli régi EURO-4 normás vagy annál régebbi gépkocsiját és egy új EURO-6 normás dízelautót, elektromos BMW-t vagy Mini-t vásárol, vásárláskor kétezer eurós kedvezményt adnak.

A Ford, Toyota és a Daimler is árkedvezményről döntött.

Szerdán rendezték Berlinben a dízelcsúcsot, abban állapodtak meg az iparág képviselői, tartómányi miniszterelnökök és a szövetségi kormány, hogy a gyártók több mint 5 millió eladott EURO-5 és EURO-6 normás dízelautó szoftverfrissítést mindenkinek ingyen végzik el. A szoftverfrissítéssel átlagosan 25-30 százalékkal csökkenthető a nitrogén-dioxid kibocsátás.