MINI Guard Blog


Hírek, érdekességek az autók világából!

Lopásgátló eszközök és rendszerek az autó biztonságáért.

Az autólopások súlyos problémát jelentenek a tulajdonosaiknak. Az egyre növekvő autóárak, az alkatrészhiány és az autólopások számának növekedése miatt egyre fontosabb a járművek megfelelő védelme.


Hogyan előzzük meg a keyless go, kulcs nélküli autólopást.

Nincs pontos adat, amely bemutatja, hogy az autólopások közül hány autólopás volt közvetlen összefüggésben a kulcs elővétele nélkül nyitható,


Keyless go - Kényelem a biztonságot csökkenti!

Ebben a cikkben a kulcsnélküli autólopást mutatjuk be. Hogyan lehet az autólopás ellen védekezni a keyless go, kulcs nélküli nyitás és indítással ellátott autók esetében.


Hogyan tudjuk a katalizátor lopást megakadályozni egyszerűen?

Az utcán álló autó védelme mindig kritikusabb, mint egy zárt helyen parkoló autóé. Az elkövetők kinézik maguknak azt a gépkocsit...


Ellophatják az autónkat az Apple AirTag segítségével!

Egy új eszköz, amit az autótolvajok leleményességének köszönhetően veszélyeztheti az autónk biztonságát.


Katalizátor lopások száma egyre nő,
az egekben lévő nemesfém árak miatt.

A régebbi autók katalizátorai több nemesfémet tartalmaznak, mint a mai modernebb autók katalizátorai, ezért hatalmas a kereslet ezekre.


Kulcs nélküli nyitás, Keyless Go védelem

Az egyik legkényelmesebb megoldás az autó kulcs nélküli nyitása és indítása a keyless, ami egyben jelentős kockázat az autó védelme szempontjából.


Katalizátorlopás Budapesten

Katalizátorlopást rögzítette az autó saját kamerája Budapesten, amit fényes nappal követtek el. Katalizátor tolvajok tevékenységet az autó fedélzeti kamarája rögzítette.


Így lehet bármilyen autót ellopni!

Az alábbi videón két férfi latható, akik a kulcs jelének másolásával, egy parkolóházban néhány perc alatt feltörnek agy autót és be is indítják.


Tesla ellopása kulcs jel másolásával.

Az autó tolvajok egy Tesla-t másodpercek alatt loptak el, amit a kertben felszerelt biztonsági kamera rögzített. A képeken látható, hogy az egyik autótolvaj egy antennával a kezében köröz, hogy minél jobban és gyorsabban megtalálja a házban levő autókulcs rádió jeleit.


Egyre többet lopják az autók katalizátorait!

Az autótolvajók nagy része áll rá az autók értékes részének, a kipufogó rendszerbe épített katalizátorok lopására. Az autó katalizátorának feketepiaci értéke 100-200 ezer forint között van,
Videón látható, ahogy a katalizátor tolvajok dolgoznak.


Miért lopják az autók katalizátorait?!

Az utóbbi időben, hazánkban is jelentősen megnőt az autókatalizátorok lopások száma. Egy katalizátor ellopása nem tart tovább, mint egy perc, amivel több százezer, akár milliós kárt okozva az autó tulajdonosoknak.


A legmegbízhatóbb új autók meghibásodás alapján.

Ha autót szeretne venni, akkor ez a cikk Önnek szól. A brit What Car? magazin végzet egy felmérést. A magazin az olvasóit kérdezte az egy és négy év közötti használt autójukkal szerzett tapasztalataikról.


Európában eladott elektromos autók növekedése hatalmas volt

Európában az eladott elektromos autók száma erősen emelkedett. Több mint 42 százalékkal többet értékesítettek 2018 első fél évében, mint az előző év azonos időszakában.


Magyarországon a legjobban lopott autók márkák szerint!

Az elmúlt években csökkenésnek indulat az ellopott személyautók száma Magyarországon. A legfrissebb hivatalos rendőrségi adatok szerint a 2018 első félévében is


Egy BMW ellopása kulcs nélkül!

Az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek a kulcs nélküli indítórendszerrel szerelt autók. A nagyobb kényelem és a biztonság miatt fejlesztették ki az autógyártó cégek


Melyik védelem a legjobb védelem?

A két legelterjedtebb védelem sajnos nagyon keveset ér az elkövetők szakértelmével szemben.


A hackerek távolról tudják feltörni az Audit és a Volkswagent is!

Sikerült egy olyan sebezhetőséget találni a VAG konszern autóin, ami lehetővé teszi a hackerek számára a távoli behatolást a gépkocsik fedélzeti rendszerébe, állítja egy holland biztonságtechnikai cég.


Egy autó ellopása kulcs nélkül!

Videón látható, hogy az autó tovajoknak nincs kulcsuk a gépkocsihoz. Nem törik fel az autót! Akkor hogyan tudják az autót kinyitni?


AUDI, VW kinyitása 1 perc alatt

Egy nagyon tanulságos videó, hogy miért kell MINI Guard lopás és rablásgátló rendszerrel a gépkocsikat! Az elkövető az autó kulcsa nélkül nyitja ki a gépkocsit.


Öreg autóját kedvezménnyel cserélheti le!

A Volkswagen konszern márkáira az Audira, Volkswagenre, Skodára és a Porschéra vásárlásakor árkedvezmény vehető igénybe, de ennek a feltételrendszernek a kidolgozása folyamatban van.


Milyen autót kedvelünk?

Az Auto Motor und Sport és testvárlapjai indítottak egy közvélemény kutatást az olvasók vásárlási szokásairól.


Google autóstérkép

A Google készített egy térképet a föld országaira lebontva a Google keresések alapján. A keresőbe az autómárkák nevére történt keresések alapján


A Budapestiek kedvenc autója.

Az átlagéletkor alapján felállított rangsor meglepetésszerű lehet, mivel azt két koreai és egy román márka vezeti. Kiderül az is, hogy benzinesből vagy gázolajos autóból van-e több a fővárosban.


Itt törik fel a legtöbb kocsit a nyáron

Legtöbbször az autósok figyelmetlensége, óvatlansága vezet az autófeltörésekhez, nyáron pedig különösen aktívak a tolvajok -


Új autófelszerelés válik szükségessé.

A gyártóknak 2018. március 31-től minden új személyautó- vagy kisteherautó-modellt fel kell szerelniük olyan fedélzeti segélyhívóval, amely az jármű balesete esetén automatikusan értesíti a mentőket


A gépkocsi értékéhez képest...

Ma Budapesten közel hatezer autót lopnak el évente, azaz csaknem húsz darabot minden nap. Sokan azt gondolják, a tolvajok csak az új és drága autókat...


Magyarország kedvenc autója.

Más modell vezeti az újautó-toplistát, ezen belül más a flottavásárlók és más a magánvevők kedvence, továbbá megint másként néz ki a használtimport összetétele is.


Két szakember véleménye:

Megváltoztak az autótolvajok megrendelései az elmúlt évtizedben: ma a Suzukik legalább annyira kelendők, mint a tízmilliós Audik, csak a lopási technika más. Az elkötött kocsikat nem csak alkatrészdonorként használják.


Slusszkulcs lopás elleni védelem

Hiába van az autóba beépítve a legmodernebb riasztó és lopás-gátló berendezések, ha ezeket a slusszkulccsal lehet kezelni. Ha a tolvaj megkaparintja a slusszkulcsot ezek a rendszereket az elkövető anélkül, hogy...


Emelkedik a saját kulccsal ellopott...

Hiába van az autóba beépítve a legmodernebb riasztó és lopás-gátló berendezések, ha ezeket a slusszkulccsal lehet kezelni. Ha a tolvaj megkaparintja a slusszkulcsot ezek a rendszereket az elkövető anélkül, hogy...