MINI Guard rablásgátló
és lopásgátló


Autólopás elleni védelem,
mellyel autója saját kulccsal lophatatlan!

Magyarországon a legjobban lopott autók márkák szerint!

Az elmúlt években csökkenésnek indulat az ellopott személyautók száma Magyarországon. A legfrissebb hivatalos rendőrségi adatok szerint a 2018 első félévében is csökkent a személyképkocsikra elrendelt körözések száma. A körözési lista élén a továbbra is a Ford áll az első helyen, ezt követi a második helyen a Skoda, a harmadik legkőrözöttebb személyautóként a Volkswagen került be.

A körözési lista olyan, a tolvajok legkedveltebb top tíz, személygépkocsi márkák szerepelnek mint:

1. Ford
2. Skoda
3. Volkswagen
4. Opel
5. Suzuki
6. BMW
7. Toyota
8. Mercedes
9. Audi
10. Renault

A körözési lista olyan, a tolvajok legkedveltebb top tíz, személygépkocsi márkák szerepelnek mint:

1. Ford
2. Volkswagen
3. Opel
4. Suzuki
5. Renault
6. BMW
7. Toyota
7. Skoda
9. Audi
10. Honda

A rendőrség szerint nincs ellophatatlan autó, de megjegyzik, hogy a személygépkocsi tulajdonosának érdemes mindent megtenni a gépkocsi védelme érdekében. Egyre gyakoribb jelenség, hogy a gépkocsi kulcsának a megszerzése az elsődleges cél és így ellopni a gépkocsit minden nehézség nélkül.

Hatásos megelőzési módszer, hogy a gyári risztón kívül, plusz egyéni védelmi rendszert építettnek az autóba.

XXI század technikai fejlődései közöl hatásos védelem a GPS és a kódpados rablásgátló beépíttetése, ami jelentősen megnehezíti a tolvajok dolgát.

A váltózár jó védelem, de ha az autó kulcsán lóg akkor a kulcs megszerzésével a váltózár kulcsa is rendelkezésre áll, amivel rögtön a váltózár is kioldható.

Az utólag beépített riasztóval is, amit a gyári távirányító vezérel, ez a helyzet

Sok utólagos biztonsági rendszer kikapcsolása lehetséges egy elektronikus kulccsal, egy transzponderrel, ami a kulcs mellett lóg. Ha az elkövetők megszerezték a gépkocsi kulcsát, akkor kunnyű szerrel a plusz biztonsági rendszert is ki tudják kapcsolni.

Kiszállás után minden esteben javasoljuk a gépkocsi tulajdonosának, hogy zárja be az autót és ellenőrizze, hogy tényleg megtörtént a bezárás, illetve a riasztó is bekapcsolt.