MINI Guard Blog


Hírek, érdekességek az autók világából!

Egy BMW ellopása kulcs nélkül!

 

Az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek a kulcs nélküli indítórendszerrel szerelt autók. A nagyobb kényelem és a biztonság miatt fejlesztették ki az autógyártó cégek.

A gyakorlat azt igazolja, hogy ennek az ellenkezőjét sikerült kiváltani a biztonság szempontjából. A most nyilvánosságra került biztonsági kamerás felvételen jól látható, hogy az autótolvajok milyen könnyen és erőszak nélkül tudták ellopni az autót egy angliai városban lévő ház üdvaráról.

A gépkocsi a tulajdonos házának üdvarán parkolta le a BMW-t, amit az autótolvajok éjszaka el is loptak. A gépkocsi kulcs nélküli indítási rendszerrel rendelkezett, ami a vesztét is okozta. Az autótolvajoknak alig több mint 45 másodperc elég volt az BMW kinyitásához és ellopásához.

A tolvajok a már jól ismert trükköt alkalmazták. Az autótolvajok közöl az egyik egy táskát tart a ház falához, ami érzékelte az autó kulcsának jelét és továbbította a másik elkövető által használt eszköznek. Az autó úgy érzékelte, hogy a gyári kulcs által kibocsátott jeleket megkapta és a gépkocsi már nyitva is volt és azonnal be is indították.

A hasonló eseteke elkerülése érdekében, ami egyre gyakoribb, kell beszereltetni a MINI Guard lopás és rablásgátló rendszert az autóba. Ebben az esetben, mikor a gyári kulcs jeleit használták az autó kinyitására és beindítására, a nyitást követően elkezdődik a kódkérés, amit csak a telefon vagy a PIN kód használatával lehet leállítani. Mivel az tolvajok nem ismerik a PIN kódot 30 másodperc elteltével leáll az autó és a kürtje is megszólal. Ekkor biztos, hogy az autót ott hagyják és elmenekülnek.