MINI Guard Blog


Hírek, érdekességek az autók világából!

Katalizátor lopás BudapestenKatalizátor lopást rögzítette az autó saját kamerája Budapesten, amit fényes nappal követtek el.

Katalizátor tolvajok tevékenységet az autó fedélzeti kamarája rögzítette.

Az áldozat autójában működő menet rögzítő kamera buktatta le a két elkövetőt. Budapesten, a katalizátortolvajok éppen a kiszemelt autó elé parkolták le az elkövetéshez használt autót, csak azt nem sejlették, hogy a kiszemelt autóban a kamera működik, és rögzíti a katalizátorlopást.

A kamera képeinek köszönhetően a katalizátortolvajokat könnyen sikerült beazonosítani a rendőrségnek a rögzített képek alapján.

A rögzített videófelvételen jól látható két elkövető „munka közben”. Budapest IX. kerületében végrehajtott bűncselekmény során, a Soroksári úton parkoló autó alól vágták ki a katalizátort, majd ellopták. A lehet látni, amint az autót megemeli az egyik elkövető, a kivágott katalizátort beteszi az elkövetéshez használt autóba, majd leengedi az autót és az emelőt is elrakja. Az bűncselekményt követően, mint aki jól végezte dolgát, elhajtanak a lopás helyszínéről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a két elkövetőt, akik szombathelyi azonossággal rendelkeztek, rövid időn belül azonosították és elfogták a videófelvételnek köszönhetőe.

A rendőrség adatai szerint a katalizátortolvajok Budapesten, a III. kerületben is követtek el hasonló bűncselekményeket.A leghatékonyabb védelem a katalizátor lopás ellen, ha emelésérzékelővel ellátott MINI Guard vagy TOTAL Guard GPS védelmet szereltetünk az autóba. Amikor megemelik az autó, hogy kilopják a katalizátort, a védelemi rendszer rögtön megszólaltatja az autó kürtjét és küld egy SMS riasztást is. Ha megszólt a riasztó, az elkövetők rögtön elmenekülnek, félve az azonnali lebukás veszélyétől.