MINI Guard Blog


Hírek, érdekességek az autók világából!

Így lehet bármilyen autót ellopni!Az alábbi videón két férfi latható, akik a kulcs jelének másoálásával, egy parkolóházban néhány perc alatt feltörnek agy autót és be is indítják.

Miután az autó tulajdonosa bezárta az autót, az egyik elkövető egy laptop ezközön megnyom néhány gombot, amin megjelenik az olvasás és elkezdi a kulcs jelét lemásolni.

Ez idő alatt, a másik elkövető az autó mellet várja, hogy a kulcs jelének olvasása megtörténjen. Amikor a jelek olvasása megtörtént, az olvasó készülék a másolt jeleket átküldi a másik elkövetőnél lévő kisebb eszköznek. Ekkor az elkövető a készüléken megnyom egy gombot, ami rögtön kinyitja az autót. Beszállva, az autó motorját is azonnal indítja.

A videón nem egy valós autólopás látható. Ezt a jelenetet megrendezték figyelemfelkeltés céljából, hogy megmutassák milyen eszközzel dolgoznak az autótolvajok. Elég néhány perc, hogy ellopjanak egyautót nagyobb időráfordítás és rongálás, külső nyom nélkül.

A kulcs jelének másolását, kódlopást előszeretettel használják az autótolvajok. Ezek az eszközök arra szolgálnak, hogy lemásolják az autó kulcsának a jeleit, amiket egy másik eszközre átküldve lehet kinyitni az autót.A keyless, a kulcs nélkül nyitható, indítható autók olyanok, mintha a kulcsokat az autóban hagytuk volna. Az interneten könnyen beszerezhető olcsó eszközökkel pillanatok alatt lemásolják, ellopják a kulcs rádió jeleit és vihetik is az autót. Kulcs nélküli nyitás, keyless go védelem

Egy másik módszer, ami egyszerűbb, blokkolják az autó bezárásakor a kulcsból küldött jeleket, amikor a tulajdonos bezárja az autót. Az autó tulajdonosa abban a hitben van, hogy bezárta az autó, de ez nem történt meg. Az autó nyitva maradt. Nyitott állapotban várja az autótolvajokat, hogy ellopják az autónkat.


A leghatékonyabb védelem az autólopás ellen a MINI Guard vagy TOTAL Guard GPS autó lopásgátló rendszer