MINI Guard Blog


Hírek, érdekességek az autók világából!

Tesla autólopás kulcs jel másolásával.
Az autótolvajok egy Tesla-t másodpercek alatt loptak el, amit a kertben felszerelt biztonsági kamera rögzített. A képeken látható, hogy az egyik autótolvaj egy antennával a kezében köröz, hogy minél jobban és gyorsabban megtalálja a házban levő autókulcs rádió jeleit.

Amikor az autótolvajnál lévő készülék érzékelte az autó kulcsának jeleit, megállt egy pillanatra és a társánál lévő másik készüléknek továbbította a jeleket. A másik autótolvaj nyitotta is az autót, beült és elhajtott. Az autólopás nem tartott tovább, mint egy perc.

Egy hagyományos távirányító jellopás támadást hajtottak végre, ami abból áll, hogy lemásolják az autó kulcsának jeleit. Ez az összes keyless-es, kulcs nélküli indításos távirányítóval rendelkező autót érint.


Hogyan lehet megakadályozni az ilyen típusú autólopást?

Ezekre az autólopásokra, ahol lemásolják a kulcs jelét, a MINI Guard és TOTAL Gurad nyújt védelmet. Minden beszállásnál, amikor távirányítóval történik az autó kinyitása, a lopásgátló azonosítást kér. Ezt a mobiltelefon Bluetooth jelével lehet megtenni vagy a gépkocsiba beépített kódpadon beírt négy szájegyű PIN kóddal.
Három rossz PIN kód beírását követően a kódpad letiltásra kerül egy percre, hogy ne lehessen próbálgatni a kód beütését. Ha az autólopásgátló nem kapja meg az azonosítást 30 másodpercen belül, megszólal a kürt és a lopásgátló leállítja az autó motorját.

Ha az autótolvaj megszerzi is a kulcsot vagy annak a jeleit lemásolja, az autó kinyitását követően elindul a kódkérés, ha a lopásgátló nem kapja meg az azonosítást, megszólal a kürt.

Ha az autótolvaj meg is szerzi az autó PIN kódját, és ellopja az autót. A TOTAL Guard rablásgátló webes alkalmazásán keresztül lehet térképen követni az autót és leállítani. A telefonon, SMS-sel leállított autót csak a telefonon SMS-sel lehet a blokkolást feloldani. Ami sokkal nehezebbé teszi az autó ellopását.

Mindig lesznek autótolvajok, akik ellopják az autókat. De a MINI Guard vagyTOTAL Guard lopásgátlóval felszerelt autókat sokkal nehezebb ellopni, mint egy hagyományos riasztóval felszerelt autót.

A leghatékonyabb védelem a katalizátor lopás ellen, ha emelésérzékelővel ellátott MINI Guard vagy TOTAL Guard GPS védelmet szereltetünk az autóba. Amikor megemelik az autó, hogy kilopják a katalizátort, a védelemi rendszer rögtön megszólaltatja az autó kürtjét és küld egy SMS riasztást is. Ha megszólta a riasztó, az elkövetők rögtön elmenekülnek, félve az azonnali lebukás veszélyétől.