MINI Guard Blog


Hírek, érdekességek az autók világából!

Melyik védelem a jó védelem?


A legelterjedtebb védelem sajnos nagyon keveset ér az elkövetők szakértelmével szemben.

Az új gépkocsit már nem lehet átvenni gyárilag felszerelt immobilizer nélkül. A gyári tartozékkent beszerelt immobilizer a felkészült tolvajok számára nem ellenfél. A profik ismerik a hatástalanításához szükséges összes trükköt, hogy másodpercek alatt kiiktassák a védelmi rendszert, ha másképp nem megy akkor motorelektronikát cserélnek. Nagy baj a gyári rendszerekkel, hogy hamis biztonság érzetett adnak, mert benne van gyárilag nem kell más védelem.

Váltózár
Több féle anyagból és kivitelben készült váltózárak léteznek 45 és 65 ezer forint között. Ezeket fúrásbiztos és saválló autólopás elleni védelemnek szereltetjük be a gépkocsiba.
Egy nagy kérdés az autó tolvaj miért savazná vagy fúrná a zárat, amikor más lehetőség is van. A tolvajnak kell az autónk, akkor beszerez folyékony hidrogént vagy, igaz ez ritkább, halont. Ezek valamelyikét a zárra fújja. A jéghidegre fagyott merev fém zár máris törhető.
A másik kiiktatásra szolgáló eszköz a zárfésű, amivel az autótolvaj könnyen nyitja a váltózárat.
De ha az elkövető a motorháztetőt felnyitja a váltórudazatnál be lehet tenni kettesbe-hármasba a váltót és az autó vihető is a váltózár ellenére.

Riasztó
A másik legnépszerűbb védelem a riasztó. A legtöbb riasztót a motortér felnyitásával másodpercek alatt lehet elnémítani. Ezért célszerű saját belső akkumulátoros szirénát a riasztó mellé beszereltetni, de a szirénát a motortérben úgy kell elhelyezni, hogy az elkövetők számára nehezen hozzáférhető legyen. Vagy a gyárilag a gépkocsiba szerelt kürtöt kell megszólaltatni..

A gyári immobilizer mellé vagy helyett, mindenképpen kell egy MINI Guard rablásgátló készülék, ha az autót ott szeretné reggel találni, ahol hagyta. Ezek a készülékeket a kormányburkolat alá szerelik és gátolják a motor indítást. Ha nem ismerik a rendszer kikapcsoláshoz szükséges kódot a gépkocsi nem indul vagy a beindított motor leáll. Amennyiben a gyári riasztót az elkövetőknek sikerült hatástalanítani, kikapcsolni és kinyitni az ajtókat, a MINI Guard rablásgátló a kikapcsolást követően kódot kér. Az elkövető nem ismeri a kódot, ezért negyven másodperc elteltével megszólal a kürt, villognak az irányjelző lámpák és leáll a gépkocsi motorja.

A MINI Guard rablásgátló kiegészíthető GPS modullal. A TOTAL Guard GPS minden riasztást követően küld egy SMS-t a riasztás okáról és a gépkocsi aktuális állapot (ajtó nyitva, motor jár, akkumulátor feszültség állapotáról, stb.). Az SMS-ben található egy link, a linkre koppintva lesz látható az autó helyzete a térképen.